Voedselveiligheid

Gomez Fresh wil elke dag de beste en lekkerste verse producten leveren. Onze kwaliteitsdoelstellingen zijn gebaseerd op principes waar we niet vanaf zullen wijken. Daarom controleren wij doorlopend de kwaliteit bij de telers tijdens het teeltproces. Deze kwaliteit moet altijd voldoen aan de door de eindafnemer gevraagde eisen.

Hierdoor staat de consument centraal!

Dit klinkt misschien logisch, maar door het centraal stellen van de consument zorgen wij voor een ultieme samenwerking tussen teler(s) en eindklant. Alleen op deze manier, weten wij dat er met zorg en aandacht wordt geteeld en betaalt de eindklant een eerlijke prijs voor hét kwaliteitsproduct.
Gomez Fresh werkt dus alleen met kwalitatieve telers, die minimaal in het bezit zijn van het Global Gap certificaat. Deze telers dienen daarnaast voor het gehele seizoen een lijst met bestrijdingsmiddelen in. Deze lijst wordt door Gomez Fresh bijgehouden, zodat we een aantoonbaar schema hebben van het bestrijdingsmiddelengebruik.

Food Safety garanties worden afgegeven, op basis van de volgende voorwaarden:

• Transparantheid: Teler(s) en afnemer(s) zijn bij elkaar bekend

• Traceerbaarheid: Product gaat direct van teler naar eindafnemer

• Bestrijdingsmiddelen: Directe communicatie over geoorloofde bestrijdingsmiddelen

• Certificering: Telers hebben minimaal GlobalGAP certificaat

• Residu-analyses: Dit verzorgt Gomez Fresh. Eventuele afname door Food Compass (Stichting Monitoring Voedingstuinbouw).